Online media Strategy

It all comes down to what is it your customer wants. Do you know what makes him get out of bed? In the jungle of online media it all starts with a actionable strategy. No more questions like “What to share @Twitter”!

SOCIAL MEDIA MANAGEMENT

Verbinden met fans, volgers, vrienden is het doel van social media management. Dat klanten of bijv. potentiële nieuwe medewerkers de dialoog kunnen aangaan met jouw organisatie en de relatie verstevigd wordt. Niet met vuistdikke plannen, maar juist met concreet plannen waarin medewerkers een belangrijke rol spelen.

Let’s DO it

SOCIAL STATISTICS & TOOLING

Zet technologie in om snel en actief met je fans, vrienden en volgers om te gaan. Statistieken helpen om bevestiging te krijgen over de gedane acties, om enthousiasme bij collega’s teweeg te brengen en om de ingezette koers bij te sturen. Wij zorgen dat je begrijpt wat de consequenties van jouw online acties zijn en hoe je(nog) succesvoller op het online podium kunt staan.

Let’s IMPROVE

WEBDESIGN

De website is het centrale middelpunt van alle online activiteiten. Sociale kanalen als Twitter, Facebook, Instagram, Blogs trekken bezoekers naar jouw site. Zorg dat deze voldoet aan de behoefte van de bezoeker en dat de bezoeker in actie komt. Wij ontwikkelen websites die passen bij jouw organisatie én aansluiten bij de verwachtingen en behoeftes van de bezoekers.

Let’s WWW!

ACADEMY

Ik geef zowel openbaar als incompany trainingen en workshops. Om de weerstand te verlagen rondom online media. Of om juist nog meer te leren over dit onderwerp. Altijd met de praktisch inslag om diezelfde avond nog aan de slag te gaan met wat je die dag geleerd hebt.

Let’s get SMART

SOCIAL BUSINESS STRATEGY

Organisaties ontwikkelen zich naar een community-model waarin alle medewerkers, klanten, partners binnen en buiten de muren van kantoor optimaal met elkaar samenwerken.Wij creëren de visie en strategie om door te groeien naar een community/netwerk-model.

Let’s SHARE